ВЦентралната избирателна комисия (ЦИК) днес беше изтеглен жребият, който определи под

...
ВЦентралната избирателна комисия (ЦИК) днес беше изтеглен жребият, който определи под
Коментари Харесай

Политически коментари след жребия за номерата в бюлетината за изборите

ВЦентралната изборна комисия (ЦИК) днес беше изтеглен жребият, който дефинира под какъв номер политическите партии и обединения ще попадат в интегралната бюлетина за парламентарните избори на 2 октомври, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ето по какъв начин обединенията разчетоха номера, който им беше предназначен. 

Номер 1  е цифрата на успеха, само че също така е цифрата на обединяването, по този начин Сезгин Мехмед от  ДПС  разяснява пред публицисти номера на придвижването в изборната бюлетина. Движението ще е номер 1 в бюлетината. Мехмед разяснява, че ориста е дала знак. Във всички рецесии, в които сме изпаднали сега, Движение за права и свободи е тази политическа мощ, която може да сложи началото на обединяването в българската политика за превъзмогването на рецесиите, означи той. Надяваме се да убедим повече български гласоподаватели да гласоподават за Движение за права и свободи, уточни още Мехмед. 
 
Да си довършим работата с бюлетина  номер 9, прикани Венко Сабрутев от коалиция " Продължаваме Промяната " (ПП). Формацията ще се яви на изборите с номер 9, дефинира жребият в ЦИК. Ще довършим това, което започнахме, сподели Сабрутев и даде образец с битката с корупцията, промяната в КПКОНПИ и други Само Политическа партия може да сформира устойчиво държавно управление, счита Сабрутев. Няма да се коалираме с ГЕРБ, добави той. 

От  " Изправи се, България "  отбелязаха, че не цифрата има значение, а хората. Партията ще се яви на изборите под  номер 17 . Нашият апел е към всеки един, който загуби предпочитание, вяра и към този момент не гласоподава, уточни Вера Иванова от гражданската квота на групировката. През годините доказахме, че можем да надигнем глас за проблемите на хората, добави тя. 

Тошко Йорданов от  " ИТН " (ИТН) каза, че няма да се впуска в четене на нумерология. Ние сме  номер 19  - който желае да има морал в политиката, да има някакъв коректив и да научава нещата такива, каквито са, разяснява той. По думите му след изборите резултатът ще е подобен, какъвто дефинират гласоподавателите. Той отхвърли да разяснява опциите след изборите, само че уточни, че коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да вършат. 

Председателят на партия  " Правото "  Мария Колева сподели, че при първото присъединяване в избори групировката още веднъж е била под  номер 22, какъвто дефинира жребият през днешния ден. С 22 мисля, че ще успеем този път, най-малкото най-малко да влезем в Народното събрание, с цел да осъществяваме тези проектозакони, които са в интерес на българския народ, сподели Колева. По думите ѝ партията има готови законопроекти за възобновяване на правовата страна, такива, свързани с корупцията по високите етажи на властта, промяна в правосъдната система.

Освен че аз съм в 24 МИР, не мога да намеря друго значение, сподели Тома Биков от коалиция  ГЕРБ-СДС . Жребият дефинира обединението да е под  номер 24  в бюлетината за изборите. Не разчитаме на номера да спечелим изборите, по този начин както не считаме, че гласоподават машините, а гласоподават хората, сподели той. В този смисъл разчитаме на себе си, а не на нумерологията, с цел да спечелим изборите, уточни Биков. Това, което ще се случи на 2 октомври, е надалеч по-важно от номера. Аз се надявам след тези избори България да има устойчиво държавно управление, такова не може да има без присъединяване на ГЕРБ, сподели още той.

С  номер 25  на 2 октомври България ще избере разсъдъка, съобщи Надежда Йорданова от  " Демократична България - обединяване ". Коалицията ще се яви под номер 25 в бюлетината за изборите. Показахме, че можем да предлагаме и вкарваме устойчиви решения, тъй че да възстановим държавността, да имаме институции, които застават зад жителите, да почистим институциите от корупция, уточни Йорданова. Нека да се съсредоточим върху акцията, прикани тя след въпрос за вероятната настройка за ръководство след изборите.

Председателят на  " Българска социалдемокрация - Евролевица "  Александър Томов съобщи пред медиите, че огромният въпрос пред страната в този момент е по какъв начин да се спре инфлацията. Неговата групировка ще е под  номер 26  за изборите. Томов счита, че неговата партия разполага с стопански екип да помогне на страната. Нашата задача е да въведем нова икономическа политика, която да увеличи ролята на страната и да стигнем до бързо излизане от рецесията, сподели още той.

" Българска социалистическа партия за България "  винаги играе за победа без значение какъв е номерът, сподели Борислав Гуцанов. Коалицията ще е под  номер 28  в бюлетината за изборите. В дадения случай няма случайност, това е композиция от две цифри и е знак на дипломация, водачество и на баланс - качества, които Българска социалистическа партия има, сподели Гуцанов. И съм сигурен, че точно Българска социалистическа партия е партията, която е нужна в идващия парламент, с цел да може България да върви напред и нагоре, уточни той. По думите му Българска социалистическа партия ще заложи на дипломация след изборите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР